torsdag 27. mars 2014

Materialteknolog


Hei kjære bloggleser!

Jeg skal i dette innlegget skrive om yrket materialteknologi fordi ifølge testen jeg tok på nettsiden velgriktig.no så er dette det riktige yrket for meg.

Hva er materialteknologi?
Materialteknologi er læren om materialer og hvordan man på best mulig måte kan benytte denne kunnskapen. Dette innebærer å forstå hvordan strukturen til ulike materialer er avgjørende for dets egenskaper og bruksområder. Materialteknologi er et tverrfaglig yrke og et viktig satsningsområde for norsk industri.

I dag står materialteknologer overfor spennende utfordringer som miljøvennlig metallframstilling og resirkulering, avansert materialbruk innenfor olje- og gassvirksomheten i Nordsjøen og i nordområdene, samt utvikling av nye materialer basert på nanoteknologi for miljøvennlig og effektiv utnyttelse av våre nasjonale energiressurser.

Studiet:
Materialutdanningen ved HiST er den eneste i landet på bachelornivå. NTNU har en av verdens beste profesjons- og forskerutdanninger innenfor dette fagområdet. Du kan ta både master og doktorgrad (ph.d.) på NTNU.

Opptakskrav:
For å komme inn i studiet trenger du generell studiekompetanse og Matematikk R1+ R2 + Fysikk 1 eller Forkurs for ingeniørutdanningene. For master ved NTNU må du ha karakteren 4 eller bedre i R2.
I 2013 var poenggrensen for masterstudiet ved NTNU for ordinære søkere 53,7 og førstegangsvitnemål søkere 51,9.

Jobbtilbud:
En ferdig utdannet materialteknolog har mange jobbmuligheter, og det er stor spredning både geografisk, faglig og i typen stillinger de går inn i. Etterspørselen etter sivilingeniører med spesialisering innenfor materialteknologi er stor, både i Norge og i utlandet.
Mange materialteknologer er i dag ansatt i store multinasjonale industriselskaper. Du kan også etter mastergraden fortsette med doktorgrad og få en karriere innenfor forskning, enten i industrien eller i et institutt/universitetsmiljø.
Alternativt kan tverrfagligheten som ligger innebygget i dette masterprogrammet utnyttes til videre spesialisering innenfor salg og markedsføring, ledelse eller administrasjon.

Lønn:
Lønnen varierer etter hvilken stilling du har og hvilken bransje du jobber i. Den gjennomsnittlige årslønnen for de som jobber i staten er ca 580 000 kroner. Gjennomsnittslønn for de som jobber i privat sektor er 751 824 kroner.

Kilder:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar