torsdag 27. mars 2014

Dataingeniør


Dataingeniøryrket
Heia bloggen, jeg har valgt å skrive litt om yrket dataingeniør. En dataingeniør er en som jobber med å lage eller vedlikeholde store eller små nettverk, de kan også programmere og finne nye tekniske løsninger på datarelaterte problemer, eller jobbe for rikets sikkerhet.

Utdanning
For å bli dataingeniør må man ta minst en bachelor som er tre år etter videregående og i tillegg må man ha R-matte, fysikk og kjemi på videregående. Man må også ha en interesse for data og realfag og særlig matte siden samtlige av fagene på ingeniørstudiene inneholder noen form for matte.

Sysselsetting
Det er ganske lav arbeidsledighet innenfor dette yrket, men det er relativt lite arbeidsplasser som lyses ut for yrket. Og de som ikke får seg jobb innen yrket kan også jobbe som det meste innen ikt og datateknikk.

Muligheter og Utfordringer
Mulighetene innen dette yrket er at du kan jobbe for å få en bedrift til å jobbe mer effektivt, du kan jobbe mot internettkriminalitet og du kan forenkle folks hverdag med programmeringen din. Utfordringer kan være å sitte på et kontor dag inn og dag ut og skrive på en datamaskin.

Lønn
I 2010 var gjennomsnittslønnen for dataingeniører med bachelorutdannelse i Norge om lag 571 000 i året. Men lønnen varierer veldig for hvilken bransje man jobber i, hvor lenge man har jobbet der og hva man jobber med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar