onsdag 5. mars 2014

Markedssjef


Jeg har valgt å skrive litt om yrket markedssjef. Etter å ha undersøkt og tatt forskjellige tester på nett var det dette yrket som falt i god smak for meg. Siden jeg er interessert i salg og økonomi er dette et yrke som muligens vil passe meg og mine behov. Et stort pluss for meg er at lønnen er høy. 

Generell info

Markedsførere kartlegger og analyserer for å skaffe seg kunnskap om det markedet de arbeider i, enten de skal selge en tjeneste, en vare på forbrukermarkedet eller varer og tjenester til andre bedrifter og organisasjoner. Jobber du med markedsføring, vil du være opptatt av å kartlegge kundenes behov, utforme produkter, sette priser, gjøre produktet tilgjengelig, informere gjennom reklame og utvikle kunderelasjoner.
Markedsføring handler om kommunikasjon, hvordan du som bedrift kan nå ut til forbrukerne eller kundene på best mulig måte for å videreformidle ett buskap. Det handler om å forstå kundenes behov for å deretter kunne tilby dem produkter og tjenester som møter disse behovene som samtidig skiller seg fra konkurrentenes tilbud. En markedsfører analyserer markedet, lager markedsundersøkelser, planlegger, gjennomfører og følger opp markedsaktivitetene i bedriften, lager markedsplaner, gjennomfører profileringsarbeid, jobber med merkevarebygging og strategi.

Utdanning

De fleste norske høgskoler og universiteter, offentlige og private, tilbyr utdanning innen markedsføring. Mange velger også å ta slike studier i utlandet. Ikke alle markedsføringssjefer har markedsutdanning. Mange har utdannet seg som økonomer, eller de har tatt relevante fag som psykologi og pedagogikk. Som oftest har en markedssjef en bachelor eller mastergrad innenfor sitt fagfelt.

Jobbmuligheter

I mars 2014 var det utlyst 31 ledige stillinger som markedssjef. En tredel av disse stillingene var i Oslo, men resten av stillingene er jevnt fordelt over landet.

Lønn

Lønnen kan være varierende, men ifølge Statistisk sentralbyrå (2012) er gjennomsnittslønnen
742 800 kroner per år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar