torsdag 27. mars 2014

Politi


Hvordan blir du politi?
-       

For å bli politi må du ha en viss utdanning. Det krever en bachelor grad og at du er over 20 år. Det er fire politihøgskoler, Oslo, Kongsvinger, Bodø og Bergen. Man kan også ta skole i militæret. Det er flere grader innenfor yrket politi, etter man har gått politihøgskolen starter alle som 3.betjent så går de gradvis oppover vis de tar mere utdanning innenfor yrket.

Politi går ut på etterforskning, kontroller og forebygge arbeid. Man skal også, etter behov bistå i ulykker og hjelpe til i farlige situasjoner.

En vanlig politibetjent har gjennomsnittlig ca. 330 000 i lønn hvert år. Det er mye tillegg når du jobber som politi for eksempel nattskift så man tjener litt mer enn den gjennomsnittlige lønna.

Arbeidsmarkedet endrer seg hele tiden og varierer fra sted til sted
Noen konsekvenser for å bli politi er at det er både fysisk og psykisk krevende. Man må også ha gode karakterer i noen fag på videregående.
Grunnen for at jeg vil bli politi er at det er spennende og varierte arbeidsoppgaver. Det å hjelpe utsatte grupper er også en grunn for at jeg vil bli politi.   

 Kilder
Utdanning.no 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar