onsdag 5. mars 2014

Sykepleier


I følge en jobbtest fra aftenposten fikk jeg sykepleier som yrke.

For å bli sykepleier må man gå en treårig bachelorgrad på universitet eller høgskole. Det er 46 høgskoler i Norge som tilbyr sykepleierutdanning. Utdanningen består at 1,5 år teoretisk undervisning og 1,5 år i praksis som er fordelt på 3 år. Dersom man vil utdanne seg til spesialsykepleier må man gå 1,5-2 år ekstra på høgskole.

I Oslo i dag er det mange ledige stillinger. Det er både deltid, heltid og spesialsykepleiere. En del er på Oslo universitetssykehus og ellers rundt i kommunen.

Når man er utdannet sykepleier kan man tjene rundt 500 000 kr i året, dersom man er ansatt i offentlig sektor tjener man vanligvis litt dårligere enn dersom man er ansatt i privat sektor, og spesialsykepleiere tjener mer enn vanlige sykepleiere. Månedslønn for heltidsansatte i private sykehustjeneste økte med 1800 kr fra oktober 2012 til oktober 2013. Det er en lønnsvekst på 4,4 prosent.

Dersom man er sykepleier må man samarbeide godt med mennesker, og det kan være en utfordring dersom det oppstår akutte og kritiske hendelser, da man må forholde seg rolig og ikke stresse de rundt seg. Arbeidsoppgavene varierer veldig ut fra hva du jobber som, men man får gå rundt mennesker hele tiden og vise omsorg for andre mennesker. Dette er noe mange synes er viktig i hverdagen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar