onsdag 5. mars 2014

Fysioterapeut


Jeg valgte å skrive om yrket fysioterapeut.

En fysioterapeut arbeider med å behandle mennesker med fysiske plager. Man burde være god til å kommunisere, og skape tillitsforhold. Som fysioterapeut jobber man med mennesker med forskjellige plager og utfordringer.

For å bli fysioterapeut må man gå tre år på høyskole, pluss et turnusår.  Anatomi, fysiologi og sykdoms- og bevegelseslære er sentrale fag i utdanningen. Høyskolene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø tilbyr utdanning som fysioterapeut.

Som fysioterapeut er det mange muligheter i forhold til arbeidsplass. Man kan få jobb i kommunal helsetjeneste, på sykehus og institusjoner, i bedriftshelsetjenester, i private fysikalske institutter, eller organisasjoner som idrettslag. Mulighetene er mange etter man har fullført utdanningen!

Fysioterapeut er et populært yrke, noe som gjør at poenggrensene ved høyskolene er høye, ofte rundt 50 for førstegangsvitnemål, og rundt 55 på ordinær. Dette varierer litt fra skole til skole, og år til år.

Ifølge SSB var det 58 arbeidsledige fysioterapeuter i 2012. Men i 2014 var det ifølge nav 64 ledige stillinger som fysioterapeut (dette tallet varierer hele tiden). Det er bruk for fysioterapeuter i alle kommuner, noe som gjør at det mulig å få jobb hvor som helst i Norge.

Vanlig årslønn for en fysioterapeut er mellom 350 000 og 450 000 kr. Dette kommer an på hvor du arbeider, og om det er offentlig eller privat. Arbeider man privat er lønnen vanligvis høyere.


Kilder:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar