torsdag 27. mars 2014

Politi


Politibetjenten er organisert i operasjonssentraler og skal, etter behov, hjelpe ved ulykker, nødsituasjoner eller andre farlige situasjoner.
Arbeidsoppgavene du møter som politi er mange og varierte, og kan omfatte for eksempel voldsforbrytelser, seksualforbrytelser, økonomisk kriminalitet, narkotikarelaterte forbrytelser.
Muligheter innen yrket:
Du har også mulighet til å spesialisere deg innenfor forskjellige felt, som for eksempel økonomisk kriminalitet eller sedelighetsforbrytelser. Politiet har egne ekspertenheter med nasjonalt ansvar på enkelte fagområder. Som politibetjent kan Økokrim er politiets enhet for etterforskning av økonomisk kriminalitet, Kripos er enheten for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet, Utrykningspolitiet jobber med trafikk og Utlendingsenheten jobber med asylsøkere som kommer til Norge og uttransportering av folk som ikke skal være her.
Politiet håndterer sikkerheten rundt de mest profilerte politikerne våre og kongefamilien. Politiet har også sin egen anti-terror styrke, som skal håndtere terror på norsk jord. Norsk politi har også oppgaver i utlandet, og brukes til å utdanne/trene opp politistyrker i andre land. 
Som politibetjent samarbeider du tett med andre yrkesgrupper, deriblant politijurister, advokater.  

Gjennomsnittslønna for en vanlig politibetjent ligger på 500 000Kr i året. Hvis man har en høyere stilling innen politibetjent kan man tjene opp til 610 000 kroner.

Noen utfordringer innen yrket er at du kan få en del ubekvem arbeidstid.

Politiutdanningen i Norge er en treårig yrkesutdanning som gir en bachelorgrad. Videreutdanningskursene ved Politihøgskolen varierer fra år til år. Disse er temaene for videreutdanningstilbudene operative disipliner, etterforskning, ledelse og organisasjonsutvikling og pedagogikk.

Kilder: Utdanning.no og wikipedia. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar